На відкриття заходу завітали партнери з Польщі: війт гміни Грубешова Томаш Зайонц, інспектор з інформації та промоції гміни Пьотр Тарасюк та директор історичного музею ім. Станіслава Сташиця у Грубешові Бартоломей Бартецькі. Привітав гостей заступник міського голови Андрій Гудим, подякувавши їм за тісну й плідну співпрацю, а також постійну підтримку.

Учасниками першого дня “Сімейного вихідного у музеї” стали юні поціновувачі історії віком від 9 до 12 років з ліцеїв №2 та №3. Спершу учнів запросили до виставкової зали музею, яка присвячена темі готів.

Тут наукова співробітниця історичного музею Ганна Доскоч ознайомила гостей з історією племен готів, їхнім побутом, звичаями та культурою, продемонструвавши макет готського села.

З допомогою тач-панелі, яку було придбано для музею у межах проєкту, учасники заходу здійснили віртуальну екскурсію у готське поселення, побували всередині помешкання готів, оглянули 3D-моделі готських воїнів, а також переглянули анімаційний фільм про життя готів та мультфільм «Готська казка».

Отримавши нові знання, діти мали змогу закріпити їх на практиці, пройшовши захопливий квест з цікавими завданнями на кількох локаціях, де на них чекали актори народної театр-студії “Різнобарв’я”, переодягнені у готів.

На різних локаціях учасники квесту малювали, ліпили з пластиліну, складали карту, плели з бісеру, кидали дротики у дартс тощо.

Квест завершився виконанням українських пісень та нагородженням переможців змагань. Усі учасники отримали у подарунок смачні гостинці та ланч-бокси.

Загалом реалізація проєкту «Готський шлях: спільна історична реконструкція та віртуальна подорож у минуле» завершилася 30 червня 2023 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *